fbpx Skip to main content
Productiviteit

Stoppen met druk zijn

Altijd bezig

druk zijn

Een aantal jaren ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van een efficiënt timemanagement systeem in combinatie met slimme routines. Het ontwikkelen van het systeem bestond vooral uit het constant optimaliseren om nóg slimmer te werken. Al enige tijd moet ik oppassen dat ik niet doorsla in overoptimalisatie. Dit is tegen de aard van het beestje. We zijn evolutionair bedraad om constant te zoeken naar meer en beter. Gelukkig zijn met even een pas op de plaats is evolutionair niet handig want dan sta je stil. Als je stil staat bestaat het risico dat je opgegeten wordt. Hoe dan wel deze eeuwige ‘doen druk‘ weerstaan? De kunst zit nu vooral in het minder doen of even niks doen. Leren werken met een donut model waarbij je een goede balans vindt.

Druk zijn weerstaan

Achtergrond bij druk zijn

Druk zijn is nog steeds een statussymbool. Het lijkt of je goed bezig bent. De rush van veel dingen gedaan krijgen geeft op de korte termijn bevrediging. Op de lange termijn vergt deze constante rush z’n tol. Het gevoel van altijd haast vreet je op. Er is altijd meer te doen. Je wordt een hamster die niet meer kan stoppen in zijn rad omdat hij anders over de kop gaat. De verslaving aan een hoog stressnivo voelt normaal. Todat je eens het tegenovergestelde probeert en minder doet en juist meer geniet van kleine dingen.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak