Online coaching voor blijvend resultaat

Online coaching is een intensieve persoonlijke vorm van coaching. Hierbij werken we elke dag in kleine stapjes aan de gedragsverandering. Gedragsverandering is nodig om blijvende verandering in te zetten. Hierbij we werken aan de hand van apps als Coach.me en Todoist. Deze apps bieden de mogelijkheid om dagelijks de voortgang bij te houden. Deze Apps beschikken over een chatfuncties om dagelijks bij te sturen. Hierdoor kan je elke dag werken aan verbeteren! Dit laatste in tegenstelling tot traditionele coaching.

Online coaching vormen

Online coaching is zeer geschikt voor verschillende vormen van coaching. Voor ondernemers is het van belang om balans te houden. Het laten groeien van je bedrijf kost veel tijd en energie, maar daarnaast wil je ook tijd over houden om te genieten van andere dingen. Voor mensen met een druk hoofd is het ADD/ADHD coaching waarbij we een systeem ontwikkelen dat je helpt om overzicht te houden over je werk- en privé leven.

Opbouw online coaching

Online coaching begint met het ontwikkelen van een eigen systeem waar je alles waar je aandacht wil besteden in kan opslaan. Een goede taken- en projectenlijst, een beheersbare agenda en een goed persoonlijk kennis management systeem. Met een goed systeem ben je er nog niet. Een goed systeem is alleen maar goed als je het goed gebruikt. Dus leggen we vaste routines aan voor het gebruiken van het systeem: een persoonlijke dag start, een dag afsluiting en een weekafsluiting. Deze routines zorgen ervoor dat je systeem met relatief weinig inspanning up to date blijft.

Voordelen online coaching

Online coaching heeft duidelijke voordelen ten opzichte van offline coaching. Als eerste is het locatie onafhankelijk, waardoor er geen reistijd is bij afspraken. Ten tweede heeft deze vorm lage kosten. Als derde is deze vorm van coaching meetbaar doordat we elke maand een meting doen om te zien waar je staat. Daarnaast geeft online coaching de mogelijkheid om elke dag een kort bericht te sturen waardoor je elke dag bezig bent met verbetering (in tegenstelling tot één keer in de week of twee weken bij een fysieke coach).

Voor wie?

Online coaching is niet voor iedereen geschikt voor iedereen. Sommige complexe psychologische uitdagingen kunnen beter in een gesprek aangepakt worden. De vormen van coaching die ik aanbied zijn zeer geschikt voor het optimaliseren van je eigen (werk)performance. Hierbij kan je denken aan effectief werken, het creëren van overzicht van je werkzaamheden. Daarnaast ligt er de nadruk op leren werken met focus en het minimaliseren van afleiding. Online coaching is geschikt voor mensen die een doel voor ogen hebben maar problemen ervaren bij het effectief uitvoeren van hun ideeën.

Accountability

Een belangrijk onderdeel voor het werken aan dagelijkse verbetering is dagelijks ook verantwoording afleggen. Daarvoor hebben we dagelijks chatcontact via Whatsapp of een andere chatclient over voortgang. Door deze dagelijkse berichten wordt je accountability. Dat houdt in dat je met jezelf afspraken kan nakomen. Dat lijkt makkelijk maar is het moeilijkste dat er is.