fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteitSporten

#95 Starten met een nuchtere workout routine

By 22 oktober 2020augustus 31st, 2021No Comments
nuchtere workout

Koud en donker, perfect

Als ik uit mijn bed rol is het regenachtig en koud. Heerlijk weer voor een nuchtere workout. Na de dagelijkse mentale workout trek ik mijn hardloopschoenen aan die al bij de deur staan te kwispelen. Ik doe mijn lampjes aan en vertrek voor een rondje Westerpark. Het is heerlijk stil. Alleen ik, het spookachtige licht van mijn Lezyne beamer en de Run ‘n’ Base playlist van Spotify met 175 BPM. Wat een prima metronoom vormt om kleine pasjes te maken om mijn kwetsbare knieën te sparen. Tijdens het lopen komen de goede ideeën voor blogposts en heldere inzichten als vanzelf mijn hoofd binnenvliegen. Waar ik vroeger mijn rondjes uitstelde tot in avond heb ik nu al voor het ontbijt een workout gehad die goed is voor fysiek én productiviteit. Slagroom op de taart: een nuchtere training stimuleert de vetverbranding in je lichaam. En nog beter als het koud is stimuleert dat de verbranding van buin vet.

Beginnen met nuchtere workouts

  • Kies verschillende workouts die je in vóór het ontbijt kan doen. Voor mij zijn dat nu hardlopen, zwemmen, krachttraining en soms een Yoga sessie.
  • Plan een week vooruit een ritme in je agenda zodat je elke dag/keer een andere workout hebt. Zet deze afspraken op recurring en je hebt een gezonde routine waarmee je 100 kan worden.
  • Leg je sportsgear klaar voor je naar bed gaat. Alle weerstand in de ochtend wil je weghalen.
  • Rise and.. shine.
  • Enjoy your workout terwijl de rest van de wereld nog op een oor ligt.
  • Eet na de workout een eiwitrijk ontbijtje om je spieren bouwstoffen te geven om te herstellen.
  • Pro: Begin direct met een blok focus werk. De staat van je lichaam en brein zijn nu optimaal om een topprestatie te leveren.

Achtergrond bij een nuchtere workout

Natuurlijk steekt iedereen weer heel veel tijd in het verkondigen van zijn of haar mening over de wetenschappelijke onderbouwing van nuchter trainen. Die tijd ga ik mezelf besparen. Voor mij voelt het prima en gezond en ik krijg er reteveel energie van. Dat is zeker n=1 en als iedereen dat eens wat vaker zou doen dan zou de wetenschap niet al te veel open deuren meer hoeven in te trappen. En ook aan de andere kant wat voor n=100.000 geldt hoeft voor mij niet te werken.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Plan je afspraak

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak