fbpx Skip to main content
Productiviteit

Beter een halve training dan niks

Wel, niet, wel

Ik heb niet geweldig geslapen doordat ik wakker werd tijdens diepe slaap toen mijn zoon laat thuis kwam na het aanschouwen van een nieuw dieptepunt van Ajax waarna trainer Alfred Schreuder zijn Waterloo vond.

Skippen?

Nadat de kids naar school zijn is het plan om een zwemtraining van 45 minuten af te werken voor het trainen richting de triatlon van Almere. Ik heb geen zin in de training. Zal ik ‘m skippen..? Welles, nietes, welles. Het bekende pingpong spel in mijn hoofd bij lastige keuzes is aan de gang. Ik probeer argumenten voor- en tegen te verzinnen. De keuze lijkt alles of niks. In een moment van helderheid bedenk ik dat ik ook een halve training kan doen om de routine heel te houden, maar ook mezelf niet onnodig te pushen door iets waar ik geen zin in heb.

Lekker

Het zwemmen gaat na een paar baantjes inzwemmen lekker, veel beter dan ik gedacht had. Mijn tegenzin is weg. Na twintig minuten hou ik het voor gezien. Ik voel met twee keer beter dan voor de training. Wederom de bevestiging dat ik me na flink bewegen altijd beter voel dan ervoor.

Learning, een halve training is beter dan geen training.
Welke routine kan jij vandaag heel houden door ‘m half te doen?

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak