fbpx Skip to main content
Productiviteit

Starten met focus werk door Pomofocus.io

Voordat ik begin met het schrijven van deze post ben ik lekker aan het uitstellen. Nog even het laatste sportnieuws checken. Kijken of ik nog nieuw berichten heb. Ik heb geen zin om te beginnen met schrijven. mijn onderbewustzijn vindt het saai en doet alles om me af te leiden. Ook als ik net begin met schrijven is de verleiding groot om, als er een afleidende gedachte opkomt, impulsief iets te gaan ‘Googlen’. Een simpele tool die me helpt om makkelijker te starten en ongestoord te werken is Pomofocus.io. Een doodsimpele maar effectieve app: de klok starten betekent ongestoord 25 minuten schrijven. Geen mail, geen Whatsapp, geen nieuws. Na 25 minuten ben ik klaar met deze blogpost. Hier deed ik vroeger, met onderbreken en treuzelen rustig 2 uur over. Pure winst als jezelf kan aanleren om pure focus te trainen.

Beginnen met Pomofocus

  • Open pomofocus.io/app
  • Start de klok
  • Werk 25 minuten zonder jezelf (te laten) storen
  • Neem een pauze van 5 minuten (mijn favoriete break is een potje snelschaak op Chess.com)
  • Start een nieuwe pomodoro
  • Pro: maak een account aan zodat je pomodoro’s bij kan houden en verschillende taken kan invoeren waarop je wil werken

Achtergrond

Het aanspreken van je neo cortex, het slimme deel van je hersenen kost moeite. Het liefst gaan we die moeite uit de weg door afleiding te zoeken. De afleiding is de beloning omdat je niet hoeft te focussen. Door jezelf een beetje voor de gek te houden wordt het makkelijker om te beginnen: 25 minuten is een afzienbare tijd, een beloning van 5 minuten is genoeg om te herstellen en weer door te gaan. Lees meer over de pomodoro techniek.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak