fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#105 Beginnen met online coaching

By 27 november 2020september 29th, 2022No Comments
Starten met online coaching

Leren door doen

De afgelopen tien jaar heb ik meerdere coaches gehad. Heel veel gepraat maar niet zo veel gedaan. Als ik terug kijk is alleen praten voor het inzetten van verandering voor mij niet de beste manier. Het gaat om het doen. Niet in je hoofd blijven hangen. Om het toepassen van de kennis die in je hoofd zit. Kennis (online) vinden is tegenwoordig het probleem niet. Het consistent uitvoeren van nieuwe gedrag wel. Online Coaching by doing.

Starten met online coachen

  • Kies een online tool voor video vergaderen waarbij je scherm kan delen. Voor mij werken Skype, Zoom, Teams en Jitsi prima.
  • Kies nieuw gedrag dat je wil aanleren of ongewenst gedrag dat je wil afleren.
  • Kies een dagelijkse routine die je kan uitvoeren om momentum te creëren om gedrag te veranderen.
  • Gebruik Todoist om deze dagelijkse routine met een dagelijks terugkeerpatroon.
  • Deel deze routine in de vorm van een taak met een habit coach via Todoist.
  • Bespreek wekelijks op een vaste tijd de voorgang.
  • Deelt dagelijks een kort chatbericht waarin staat hoe de dag verlopen is.

Achtergrond bij online coaching

Online coaching is zeer geschikt voor mensen die een doel voor ogen hebben maar problemen ervaren bij het effectief uitvoeren van hun ideeën. Elke dag werken aan kleine vooruitgang geeft een goed gevoel en zorgt voor momentum. Online coaching is niet voor iedereen geschikt voor iedereen. Omdat sommige complexe uitdagingen beter in een gesprek aangepakt kunnen worden. De vormen van coaching die ik aanbied zijn zeer geschikt voor het optimaliseren van je eigen (werk)performance. Hierbij kan je denken aan productiviteit verbeteren of focus training.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak