fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#104 De Habit loop hacken

By 24 november 2020augustus 31st, 2021No Comments

Verslaafd raken aan gezond gedrag

habit loop

Als ik een rood bolletje zie met een aantal berichten klik ik er op. Dit simpele rode bolletje vormt een trigger met als resultaat dat we nieuwe berichten gaan checken. Dit gedrag vormt een de ultieme onbewuste habit loop die gehackt is door designers van apps. Deze habit loop maakt je verslaafd aan het checken van nieuwe berichten. Met als doel om vaste gebruikers te trekken die groei en omzet stimuleren. Tijd om controle over je gedrag terug te pakken en zelf je eigen habit loops te ontwerpen. Begin simpel met het bedenken van triggers die jou gewenst gedrag opleveren in plaats van verslaving aan ongewenst gedrag.
Habit loop = Trigger -> Verlangen -> Gedrag -> Beloning

Beginnen met de habit loop

Achtergrond bij de Habit loop

De habit loop is het basis model voor gedragsverandering bij jezelf. Door bewust worden in van triggers en verlangens krijg je inzicht in je eigen gedrag. Door ongewenste gedrag te doorbreken en nieuwe gezonde loops voor jezelf te ontwerpen krijg je sturing over je eigen keuzes. Zo ervaar je meer vrijheid in een samenleving die ingericht is om jouw aandacht en gedrag te sturen.

Hulp nodig bij het hacken van habit loops?

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak