fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#1 De 2 minuten regel

By 26 februari 2019augustus 31st, 2021One Comment

Beginnen met de 2 minuten regel

2 minuten regel

Hoe zou het leven er uit zien als je stopt met het uitstellen van dingen? Juist. Geweldig. Er zijn boeken vol geschreven over de redenen waarom we dingen uitstellen (angst, onzekerheid, geen zin, ik doe het morgen wel). Alleen het lezen van die boeken is ook al een zeer maatschappelijk geaccepteerde vorm van uitstelgedrag. Met de 2 minuten regel maak je een eind aan uitstellen.

Stoppen met denken maar doen

We zijn allemaal verslaafd aan denken. Als ik nou eens dit, als ik nou eens zo. Een briljant idee op z’n tijd is mooi meegenomen. Maar het tijdverlies van het eindeloos denken voor je iets doet is gigantisch. Ik durf te stellen dat je halve dagen kan gaan werken als je alles meteen doet en niet eindeloos op je todo lijstjes blijft schrijven.

Doen met de 2 minuten regel

De zen van het doen is het doen. Dus doe vandaag alles waarvan je denkt “dat doe ik later wel ” meteen.

  • alles is alles dat minder dan 2 minuten duurt
  • gebruik desnoods een timer om jezelf te laten zien dat je het binnen 5 minuten kan
  • begin de dag met dit voornemen en hou vol!

Verbaasd

Toen ik deze regel voor het eerst ging toepassen werd ik me pijnlijk bewust van hoeveel ik uitstel. Probeer het één dag en laat me in de comments weten wat dat opleverde.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Meer tips over de 2 minuten regel

How to Stop Procrastinating by Using the ‘2-Minute Rule’ (James Clear, Medium.com)

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak