fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#66 Starten met efficiënte Whatsapp groepsgespreken

By 29 mei 2020augustus 31st, 20212 Comments

Whatsapp groepsgesprekken

Heb je weer 103 nieuwe berichten in Whatsapp groepsgesprekken met geneuzel waar één appje in zit waar je wat mee moet? Grote kans dat je hét belangrijke bericht dat je wél had moeten weten over het hoofd ziet. Dat komt omdat iedereen maar door elkaar heen appt. Whatsapp groepen voor serieuze communicatie zijn verworden tot aandachtslurpers waar geen touw aan vast te knopen is. Inefficiënt gebazel zonder structuur, tijdsverspilling, FOMO en irritatie. Lees verder hoe je met een paar simpele aanpassingen de regie in een Whatsapp groepsgesprek kan terugpakken.

Starten met een effectief Whatsapp groepsgesprek

  • Gebruik de Reply Privately functie voor een bericht dat NIET door iedereen gelezen hoeft te worden!
  • Gebruik de Reply to a message functie voor een reply op een specifiek bericht dat WEL door iedereen gelezen hoeft te worden. Zodat duidelijk is op welke bericht je antwoord geeft.
  • Gebruik de @Specific User functie om iemand specifiek te noemen in je bericht.
  • Stop met ‘beterschapjes’ en felicitaties in een groep. Een persoonlijke felicitatie of wens voor beterschap is persoonlijker en minder storend voor de rest.

Kopieer en plak de volgende tekst in een nieuwe groepschat:

Leuk dat we samen in deze groep zitten!
Zullen we afspreken om het efficiënt te houden?
Gebruik Reply to Privatly:
Voor berichten die NIET door iedereen gelezen hoeven te worden:
Klik op een bericht > Drie puntjes rechtsboven > 'Reply to Privately'
Geen smalltalk:
Geen beterschapjes, felicitaties in de groep.
Een persoonlijk bericht is veel leuker!
Meer tips op Habitsatwork.nl

Achtergrond bij effectieve Whatsapp groepscommunicatie

Het inefficiënt geleuter in Whatsappgroepen zorgt er voor dat kostbare tijd en vooral aandacht verpilt. Vergeet niet wat de ‘kosten’ zijn van een loos bericht. Een loos bericht in een app groep van 11 mensen: 10 andere mensen trekken hun telefoon en zijn 30 seconden bezig met iets dat ze niet moeten weten. Stel je krijgt gemiddeld 20 onzinnige berichten (geen gek gemiddelde voor een doorsnee app groep) dan gaan er per dag 10 gebruikers x 30 seconden x 20 berichten = 100 minuten in rook op.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak