Gewoonten en Patronen

Wat zijn habits eigenlijk..? Habits zijn (aangeleerde) gewoonten en patronen. Dat kunnen goede gewoonten zijn. Zoals gezond eten en gefocust werken. Maar ook slechte gewoonten zoals te veel drinken of een overmatig werken.

Patronen en routines

Als je er eens goed op let bestaat je hele leven uit patronen. Van de eerste kop koffie die je neemt in de ochtend tot de laatste bladzijde die je omslaat tijdens het lezen voor je naar bed gaat. Er schuilt een ongekende kracht in het bewust herkennen van je patronen. Door herkenning van patronen kan je een ritme vinden in je werk en leven dat bij jou past. Ook kun je door het bijstellen van je gewoonten proberen om gedragsverandering te bewerkstelligen. In mijn optiek het moeilijkste dat er bestaat.

Veranderen en verbeteren

Ook de wereld om je heen bestaat uit patronen. Van het gedrag van je collega’s op je werk tot de manier waarop de planten in je tuin groeien. Als je ook hier kan zien hoe jouw patronen aansluiten of juist botsen met de wereld om je heen kan je niet alleen je eigen gedrag proberen aan te passen maar ook de wereld een stukje mooier maken.

Habits at Work

Patronen en routines zijn de drijvende kracht achter alles dat ontstaat. Slim om er voor te zorgen dat ze vóór je werken en niet tégen je werken. Habits at Work biedt methoden en tools om je elke dag een stukje beter te maken en te ontsnappen aan negatieve patronen.