fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#7 Realistische doelen voor de korte termijn

By 6 maart 2019augustus 31st, 2021One Comment

Lijkt het of je maar nooit écht je vorderingen maakt met je eigen doelstellingen? Hét geheim voor succes op de lange termijn: lage doelen stellen voor de korte termijn. Te hoge verwachtingen op de korte termijn zorgen ervoor dat je snel afhaakt. Als je eenmaal gestart bent en momentum hebt zul je zien dat je zomaar hoger uitkomt dat je ooit gedacht had. “Shoot for the moon and if you miss you will still be among the stars”.

Tips voor het stellen van realistische doelen

  • Begin zo klein dat je niet kan falen. Dus niet twee uur schrijven voor je website, maar eerst maar eens een kwartier.
  • Zoek een ritme waarbij je elke dag tijd vrij maakt om aan je droom te werken. Op deze manier krijg je het snelst momentum en ritme.
  • Knip grote doelen op in kleine doelen die richting geven.
  • Blijf flexibel als het gaat om de weg die je denkt te moeten volgen om richting je doelen te bewegen. Aan de andere kant sla niet door en doe elke dag wat anders.
  • Overdenk niet je eerste korte termijn doel. Door te veel na te denken kom je nooit op gang.
  • Raak niet verslaafd aan cursussen en trainingen om je hogere doel in dit leven te vinden. Besteed tijd en energie om op gang te komen.

Waarom het vaak niet lukt om je doelen te halen

Als je elke dag weer te hoge doelen stelt en het lukt weer niet bevestig je jezelf in het feit dat je het niet kan. Hierdoor neemt je motivatie af: het lukt me toch nooit, ik kan het niet, ik weet niet of ik dit wel echt wil. Zeker voor mensen die over ambitieus zijn en ook streng voor zich zelf is het een explosieve cocktail om jezelf te blijven pushen en vervolgens af te straffen als het niet lukt.

Meer informatie voor het werken met kleine realistische doelen voor de korte termijn.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak