fbpx Skip to main content
30 Day ChallengeProductiviteit

30 Day Challenge: onttroepen

By 6 juni 2014augustus 31st, 2021No Comments

opruimen

Hoeveel spullen heeft een mens nodig? Dat vraag ik me af, als ik vanochtend wat opruim in huis. Het is weer een bende. Wat zou het mooi zijn als ik wat minder hoefde op te ruimen en alles op een plek ligt waar ik het kan vinden. Dat is wat ik in een maand wil bereiken. Mijn 30 Day Challenge voor de maand juni: onttroepen.

Visuele rust

Het oog wil ook wat. Dit merk ik als ik door het huis loop en overal dingen zie liggen die niet op hun plek liggen. Ik krijg de kriebels en ruim een paar dingen snel half op. Onbewust geeft een half opruimen niet helemaal de beoogde rust. Het is prettig om een keer goed de handjes te laten wapperen en alles netjes op te ruimen en spullen die ik niet meer nodig heb weg te gooien,

Spullen vinden

Ik ben nog al eens wat kwijt. Zo moet ik regelmatig mijn kledingkast overhoop halen om mijn wielrenkleren bij elkaar te zoeken. Mijn wielrenbroek hangt nog in het washok, mijn shirt ligt in de verkeerde la, mijn schoenen staan nog in de garage. Op die manier is het altijd een ding om alles te vinden, dit tot mijn eigen irritatie als ik snel op de fiets wil stappen. Dat kan beter door alles op een vaste plek te leggen.

Minder hechten aan het bezit van spullen

Veel spullen gebruik ik niet meer. De Tacx fietstrainer staat stof te vangen in de garage. De 39 t-shirts die ik heb gekregen bij evenementen liggen in de weg in de kledingkast. Iets weerhoudt me er blijkbaar van om deze spullen weg te gooien of ze op marktplaats te zetten. Dat scheelt ruimte en levert nog wat geld op ook. Maar ook niet onbelangrijk. Ik zou wat minder aan spullen willen hechten. Hoe meer je hebt, hoe meer ballast het soms vormt. Ik zoek naar lean en mean, ook als het om spullen gaat.

Om aan de slag te geraken een aantal voornemens:

  • Elke dag 20 minuten opruimen. Dit kunnen kleine klusjes zijn zoals het opruimen van de keukenla tot klussen uit de hel zoals de zolder met dozen vol oude kinderkleren.
  • Alles krijg een vaste plaats. Ten minste dat is mijn idee. Ik hoop dat ik de rest van de familie ook zover krijg en dat zij het eens zijn met deze indeling.
  • Spullen die ik niet meer gebruik gaan richting de vuilnis of op marktplaats.
  • Spullen die ik zeer zelden gebruik zoals de hoge drukreiniger stel ik ter beschikking voor het uitlenen. In de hoop dat ik op termijn ik minder spullen aanschaf en deze kan lenen bij de buren.

Ik hoop dat er door de inzet van een 30 Day Challenge een blijvende verandering optreedt in hoe ik met mijn spullen omga. Zin om mee te doen?! Volg #onttroepen.

 

 

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak