fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#11 Van FOMO naar JOMO

By 11 maart 2019augustus 31st, 20217 Comments

Fear Of Missing Out zorgt (FOMO) er voor dat je nooit rust krijgt. Het constante gevoel dat je ‘iets’ moet knaagt. Bang om je telefoon eens even met rust te laten omdat iedereen wat van je wil. Door langzaam de Joy Of Missing Out te ervaren krijg je ontspanning en rust terug.

Tips voor het het starten met JOMO

  • Sluit je e-mail af tijdens het werken. Hierdoor weersta je de angst om iets te missen wat heel ‘dringend’ lijkt.
  • Ga het huis uit zonder je telefoon. De wereld draait gewoon door en je hebt aandacht voor andere dingen dan Whatsapp.
  • Geef jezelf een maximum voor je online tijd. Hierdoor ga je effectiever werken en voel je niet bezwaard om offline te gaan.
  • Wen aan het idee dat je niet alles kan volgen. Een race naar de bodem van je mentale gezondheid is het niet waard om overal bij te willen zijn.
  • Zet al notficaties uit. Hiermee beperk je triggers om in je telfoon te duiken.
  • Facebook en Insta vrienden die wél leuke dingen posten hebben niks beters te doen.

De echte schade van FOMO

De schade van FOMO ligt in het feit dat het ons gedrag beïnvloed en afhankelijkheid creëert van directe bevrediging. Direct checken of je nog nieuwe mails, apps of likes heb. Door de drang tot checken niet meer te kunnen weerstaan verlies je het vermogen tot geconcentreerd werken waardoor je constant afgeleid raakt en je werk veel meer tijd kost dan nodig.

Meer informatie over FOMO

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak