fbpx Skip to main content
Productiviteit

Stoppen met oorlogsnieuws

oorlogsnieuws

Stop de oorlog in je hoofd

Ik ben sinds het uitbreken van het conflict in Oekraïne gestopt met checken van het oorlogsnieuws. Door geen beelden en headlines te consumeren word ik rustiger en daalt mijn angst nivo. Een bewuste keuze om even te zorgen voor mezelf. Goed slapen en vertrouwen in de mensheid behouden. De gebeurtenissen spelen zich af ver buiten mijn cirkel van invloed. Dat maakt niet dat ik niet betrokken ben bij dit wereldleed. Daar zit juist het probleem, ik raak té betrokken en ga uit mijn stekker. Door bewust te kiezen welke informatie je consumeert heb je invloed op je eigen gemoedstoestand en beperk je traumatische gevolgen van te veel oorlogsnieuws.

Het blokken van oorlogsnieuws

  • Verwijder alle nieuwsapps van je telefoon
  • Skip de nieuwsuitzendingen op de radio
  • Laat de krant even liggen
  • Wellicht wil je wel het sportnieuws volgen, typ dan een deeplink in bv nos.nl/sport/

Achtergrond

In grote lijnen blijf je toch wel op de hoogte want iedereen om je heen zal je up to date brengen. Het harde oorglogsnieuws dat we nu over ons heen krijgen landt in je onderbewuste. Je onderbewuste werkt als een spons, als je het voedt met heftige beelden van raketten die op burgerdoelen uiteenspatten slaat je amygdala (het deel van je hersenen dat je lichaam in standje vechten om vluchten brengt) op tilt. Door de overdaad van beelden en filmpjes op aSociale Media raakt je meegesleurd in een tunnel van bewustzijnsvernauwing waardoor je gedachten constant naar de oorlog getrokken worden. Als je bij elke gedachte aan de oorlog impulsief je telefoon trekt raak je vertrikt in een hele slechte loop. Choose wisely. Ik kies er voor om op een andere manier een steentje bij te dragen aan het stoppen van de oorlog.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak