fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#40 Stoppen met even iets afmaken

By 27 januari 2020augustus 31st, 20214 Comments

Even niks afmaken

Nog even iets afmaken. En vervolgens nog drie uur doorbuffelen. Dat lijkt een goede kwaliteit. Maar als je structureel overwerkt dan is er iets mis. Leer binnen je eigen lijntjes kleuren en ervaar meer ontspanning en meer kwaliteit. Overwerken is ook treuzelen. Treuzelen met stoppen. Perfectionisme, faalangst, hyperfocus of sociale fobie allemaal onderliggende drivers die een slechte raadgever zijn. Aan jou om uit te vinden welke een rol speelt.

Stoppen met even iets afmaken

  • Wees tevreden met 80% van je oorspronkelijke doel. Compacte notulen van 8 pagina’s zijn waarschijnlijk beter dan 10 pagina’s gezwets
  • Geef jezelf een timebox met een vaste tijd dat het af moet zijn. Een deadline voor jezelf is ook een deadline
  • Richt een goed timemanagement systeem in zodat je de status van je werk kan vastleggen zodat je morgen verder kan
  • Zet nieuwe ingevingen voor het beter maken van je werk op een todo lijst en trap niet in de valkuil door ze meteen proberen uit te voeren

Achtergrond bij treuzelen met stoppen

Dezelfde redenen die de basis vormen voor uitstelgedrag kunnen ook een rol spelen bij treuzelen met stoppen. Deze zijn minder zichtbaar en ook sociaal beter geaccepteerd. Hard en lang werken verdienen bewondering. Maar de vraag is of het op de lange termijn werkt of dat het roofbouw is op je eigen lichaam en geest.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak