fbpx Skip to main content
Productiviteit

Stoppen met alcohol

Proost

Tijdens mijn verjaardagsfeestje proostte ik vrolijk op de nieuwe jaarring onder mijn ogen met een glas wijn. Na het glas wijn volgden nog twee glazen bier in het café waar het dak er af ging tijdens de voetbalwedstrijd Nederland – Argentinië. De volgende dag kon ik nagenieten van een geslaagde avond.

Wel merkte ik af en toe wat sombere momenten en moodswings gedurende de dag. Ik had niet lekker geslapen, en voelde me niet fit.

Sinds ik mijn slaap heb geoptimaliseerd voel ik dat een paar glazen alcohol al resulteren in slechte slaap. Met als resultaat dat ik me de dag erna niet prettig voel. Slechte slaap in combinatie met het effect van alcohol is een hele slechte combinatie voor mij. Als dat elke keer zo slecht voelt waarom doe ik het dan nog.

Om mezelf écht een cadeau te geven stop ik een jaar lang met alcohol.
0,0 biertjes zijn tegenwoordig ook lekker en na een jaar kunnen we de balans opmaken.
Een mooie uitdaging om te zien hoe dat cadeau in sociale situaties als feestjes en etentjes uitpakt.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak