fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#130 Starten met singletasking

By 1 maart 2021augustus 31st, 2021No Comments
singletasking

ff checken

Ik moet wat schrijfwerk doen. Na vijf minuten heb ik het al weer gezien. Even checken wat de voetbaluitslagen van gisteren waren. Na vijf minuten ga ik weer door met schrijven. Na weer 5 minuten schrijven check ik even Whatsapp. Als ik weer op de klok kijk ben ik een kwartier verder. Het resultaat: ik doe bijna twee keer zo lang over het schrijfwerk doordat ik van alles tussendoor doe. De focusspier is zo slap als vaatdoek. Mijn attentionspan, de tijd dat ik in één stuk achter elkaar aan één taak kan werken is niet groter dan vijf minuten. Door te starten met singletasking ben ik twee keer zo snel klaar met moeilijk werk en hou ik tijd over voor leuke dingen. Train je focusspier simpel en begin klein.

Starten met Singletasking

  • Pak de keukenwekker en start een timer als je begint te werken aan een pittig klusje.
  • Als je switcht van taak ben je ‘af’. Begin weer op 0.
  • Begin elke dag met één klus die je via Singletasking doet op deze manier
  • Na een aantal dagen zal je merken dat je focusspier steeds sterker wordt en je langer aan één taak kan werken.

Deze techniek lijkt op de Pomoro techniek maar is wat minder strikt met pauzes.

Achtergrond bij Singletasken

Use is or loose it. Als je het vermogen tot focussen niet regelmatig gebruikt raak je het kwijt. Als een spier die slap wordt. Door digitale verleiding raken we zo snel afgeleid dat we het niet eens meer doorhebben. Het verlies van productiviteit is gigantisch. Door je vermogen tot singletasken te herstellen krijg je werk veel sneller gedaan en hou je tijd over voor leuke dingen. Deze blogpost werd geschreven in 20 minuten waar ik er vroeger rustig 1 uur over deed.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak