fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#129 Beginnen met JOMO

By 25 februari 2021augustus 31st, 2021No Comments

Even niks

Na het eten zit ik voor me uit te staren. Mijn dochter vraagt wat ben je aan het doen terwijl ze van haar telefoon opkijkt. Ik antwoord dat ik aan het dagdromen ben. “Jij bent echt raarrrrr!”. Ik voel geen druk om iets te doen of mijn telefoon erbij te pakken. Beter wordt het niet. Gelukkig met alleen even ‘zijn’. Door momenten in te lassen en mijn gedachten te laten gaan ontstaat rust. Niet opgejaagd door het gevoel dat ik ergens op moet antwoorden of dat ik iets moet uitzoeken. Knoopjes in mijn gedachten worden als vanzelf ontward. Creatieve idee├źn krijgen de ruimte om op te komen. Het gevoel van the Joy Of Missing Out (JOMO) geeft veel rust en ruimte. Begin simpel met momenten waarop je even niks hoeft.

Beginnen met JOMO

  • Pak een onbewaakt ogenblik en ga even zitten
  • Staar voor je uit. Laat je gedachten komen. Ook vervende gedachten aan rampspoed en onheil. Alles is welkom.
  • Laat deze stroom rustig een paar minuten komen en geniet van de waanzinnige projector die je brein eigenlijk is. (beter dan de beste timeline ever)
  • Bedank jezelf voor een momentje rust en ruimte
  • Geniet van het missen van berichten en de rust om even los te zijn van alle digitale gekte in de wereld.

Achtergrond bij JOMO

Ons brein is niet gemaakt om de hele dag in fase te zijn met de rest van de wereld. Rust nemen om te contempleren en te reflecteren is als het opruimen en schoonmaken van je huis. Als het niet doet wordt het een grote bende. Onoverzichtelijk. Vies. Door digitale verleiding gunnen we onszelf deze rust niet meer. Met als gevolg een groeiend aantal cognitieve aandoeningen. Herstel je vermogen om te genieten van het missen van dingen die je leven niet beter maken.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak