fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#24 Start met een vaste ochtendroutine

By 5 april 2019augustus 31st, 20218 Comments


Hoe geef jezelf een super start van de dag

ochtendroutine

Weer een dag voorbij gevlogen zonder dat je toegekomen bent aan wat je écht zou moeten doen? Grote kans dat de start van je dag chaotisch was. Hierdoor ben je overal te laat en mis je het overzicht en de kalmte om te focussen op belangrijke zaken. Hoe start je een succesvolle dag? Met een vaste ochtendroutine. Elke dag dezelfde start maakt dat je elke dag iets kan bijstellen en makkelijker opstart.

Beginnen met een vaste ochtendroutine

  • Plan een vroege start voordat de rest van de familie wakker is.
  • Maak je bed op. Je eerste kleine todo is done 🙂
  • Plan één oefening om je brein wakker te maken. Tien minuten mediteren, first thing uit bed, geeft mij de perfecte start.
  • Plan één korte oefening om je lichaam wakker te maken. Al zijn het maar een paar korte stretches of gewichtsoefeningen.
  • Bepaal de avond voordat je gaat slapen wat je routine is. Hierdoor hoef je niet te treuzelen over de vraag wat je eerst moet doen.
  • Maak je routine zo kort dat je ‘m elke dag kan herhalen.
  • Als het een dagje niet lukt pak het de volgende dag rustig weer op.

Achtergrond bij een ochtendroutine

Als je elke dag iets ander probeert om wakker te worden creëer je geen routine. Het is lastig om ritme te pakken te krijgen. Dit maakt dat je onrustig aan de dag begint en jezelf weinig kans geeft om in de flow te komen. Door vastigheid in te bouwen creëer je een gevoel van controle over kleine zaken. (ja, dit riekt naar OCD 😉 Dit maakt dat je vertrouwen in grootse werken later op de dag beter is.

Meer tips over het starten met een ochtendroutine

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak