fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#23 Starten met batchverwerking

By 4 april 2019augustus 31st, 20216 Comments

Word je horendol van alle Whatsapp berichten die de hele dag maar door blijven stromen? Continu bezig zijn met rode bolletjes wegwerken is ineffectief. Het werkt niet. Er komen alleen nog maar mee rode bolletjes bij. Dit probleem kan je oplossen door in batches te verwerken. Ook voor andere taken die je anders versnipperd aanpakt kan je efficiënter met batches werken. Batchverwerking geeft veel tijdsbesparing.

Starten met batchverwerking

  • Lees Whatsapp alle berichten in één keer per x tijd. De rust die hierdoor ontstaat betaalt zich terug in betere ideeën en minder stress.
  • Start met zero Inbox. Minder vaak mail checken voor meer rust.
  • Plan één periode per week voor het verwerken van rekeningen.
  • Bedenk bij elke handeling of deze niet samengevoegd kan worden met andere soortgelijke handelingen.
  • Plan één tijdstip per week voor spullen die je online moet kopen.

Achtergrond bij batchverwerking

Doordat we overal kunnen werken verdwijnt de logica om even na te denken of het wel handig is om overal alles tegelijk te doen. Het resultaat is vaak een continu gevoel van drukte dat heel productief lijkt, maar het niet is. Aan het eind van zo’n dag kan je waarschijnlijk niet meer navertellen wat je allemaal gedaan hebt. Door het continu hoog belasten van je brein verdwijnen tevens de rustmomenten die nodig zijn voor herstel van je brein. Daarnaast verlies je veel tijd aan het schakelen tussen ongelijksoortige taken. Als je soortgelijke taken na elkaar doet gaan deze veel sneller.

Meer info bij het werken met batches

Als je verschillende processen achter elkaar wil doen werken batches niet altijd het snelst.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak