fbpx Skip to main content
Productiviteit

Moeiteloos simpele beslissingen nemen

Moeite met beslissingen nemen

Als er iets is wat veel tijd kost, dan is het twijfelen over beslissingen. Grote beslissingen zoals waar ga ik op vakantie dit jaar als kleine beslissingen zoals wat voor soort decaf koffie zal ik bestellen. Het zou fijn zijn als deze simpele beslissingen minder tijd en moeite kosten.

Vaak is het de angst om de verkeerde keuze te maken die me tegenhoudt om een snelle keuze te maken.

Als ik de verkeerde keuze maak, krijg ik mogelijk spijt.
Dan heb ik het met mezelf te stellen en word ik pissig op mezelf.

Wat me helpt om makkelijke simpele beslissingen te nemen

Oefenen met makkelijker beslissingen nemen is de moeite waard. Het bespaart je veel tijd en energie en voorkomt dat je vast komt te zitten.

Kiezen op gevoel

Vaak is er geen perfecte beslissing. Het rationeel bedenken wat de beste keuze is leidt tot eindeloos veel gedachten. Jezelf toestaan om je eerste gevoel over een keuze op te volgen is een opluchting. Het gevoel komt voort uit je lichaam en dat is sneller dan je brein.

Kiezen uit vertrouwen

Om te durven kiezen op gevoel moet je jezelf leren vertrouwen. Als je jezelf niet kan vertrouwen wie dan wel.. Vertrouwen komt voort uit het feit dat je op dat moment de beste keuze maakt. Door vaker snelle keuzes te maken, groeit je vertrouwen.

Leren in plaats van het ‘juiste’ keuze

Natuurlijk gaat het niet altijd goed met een snelle keuze. Soms voelt een snelle keuze achteraf niet helemaal goed. Realiseer je dat je dan aan het leren bent, altijd de beste keuze bestaat niet.

Heb je moeite met het maken van beslissingen?
Maak dan een afspraak voor een online coaching gesprek.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak