fbpx Skip to main content
Productiviteit

Hoe kan je slim ideeën, aantekeningen en taken verzamelen

By 6 maart 2024maart 15th, 2024No Comments

Een slim Get Shit Done systeem helpt je bij het organiseren van je werk- en privézaken. De stappen voor het het goed organiseren bestaan uit: Verzamelen, Organiseren en Doen, afgekort VOD. Je wil namelijk de vodden in je leven netjes opruimen zodat er tijd ontstaat voor leuke dingen (die je spontaan wil doen) en creativiteit (met een hoofd vol vodden is geen ruimte voor creativiteit). In de afgelopen jaren heb ik veel technieken, apps en appraten getest. Het leek me tijd om mijn favorieten eens op een rijtje te zetten.

Favoriete tools om slim te verzamelen

  • Rocketbook voor aantekeningen. Soms wil je even niet met een laptop of telefoon klooien maar gewoon lekker schrijven om dingen vast te leggen. Dan is Rocketbook een mooie oplossing met een combinatie tussen analoog en digitaal. Eenvoudig aantekeningen maken met een uitwisbare pen en digitaliseren met de bijgeleverde app op de telefoon. Waarom geen digitaal notitieboek? Ze zijn vooralsnog te duur en missen een goed interface met Google Worksuite of Ms365.
  • Braintoss app voor het snel vastleggen van afbeeldingen, spraakberichten (speech to text) of simpele tekstaantekeningen. Doordat de informatie wordt gemaild naar een e-mailadres werkt dit makkelijker dan mijzelf mailen, foto’s maken of tekst in een losse notitie noteren.
  • Todoist app voor het direct verzamelen van taken. Todoist is tot op heden de beste takenmanager waar ik mee gewerkt heb. Door snel brainfarts aan iets dat je moet doen te dumpen in de inbox van Todoist vergeet je nooit meer iets.
  • Een goede app voor een Digitaal Archief. Ik heb lang met Evernote gewerkt, maar de performance en features van deze digitale dino zijn de kosten niet meer waard. In trainingen werk ik met OneNote wat prima werkt in combinatie met een zakelijke Ms 365 omgeving. Een simpele snelle oplossing als je Google gebruikt is Google Keep.

Met alleen het juiste gereedschap ben je er nog niet. Je moet het ook slim gebruiken en regelmatig netjes opruimen. Daarvoor gebruiken we het liefst slimme routines.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een systeem dat je helpt om slimmer te werken?
Maak dan een belafspraak voor online coaching.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak