fbpx Skip to main content
Productiviteit

Een dagstart voor een succesvolle dag

Plan your work and work your plan

dagstart

Beginnen met een korte dagstart helpt geweldig voor productieve dag. Als ik begin met het checken van mijn e-mail valt het plan voor mijn dag, als ik dat al had, snel in duigen. Mijn hoofd loopt bij het zien van mails vol met de prioriteiten van anderen. Het starten met ’three rocks’ (drie belangrijke taken op een dag) werkt beter, maar is het ook niet helemaal. Hoe dan wel? Door exact te weten hoe mijn ideale dag er uitziet is de kans veel groter dat het ook echt lukt. Door 5 minuten te besteden aan een blik op je agenda (met afspraken met jezelf) en je takenlijstprime‘ je brein voor een goede dag. Begin simpel met deze routine door hem elke dag te doen voor je begint met het echte werk, dan heeft de planner in je hoofd even de kans om z’n werk te doen.

Onderdelen voor een goede dagstart

  • Kijk door je agenda voor de dag (kloppen en de tijden en de afspraken nog?)
  • Loopt door alle taken heen die je vandaag wil doen (zijn ze nog actueel? in welke volgorde ga je ze afwerken)
  • Als je de neiging hebt om de dagstart te vergeten, plan een dagelijks terugkerende taak met een notificatie.

Achtergrond bij een dagstart

Een goede dagstart maakt dat je een ideaal beeld van de dag hebt. Vaak zal het anders lopen maar dat is geen probleem als je dan ook je dan meteen planning bijstelt. Het vaag benoemen van ‘prioriteiten‘ werkt niet. Dan ben je namelijk nooit klaar. Een prioriteit kan je niet afmaken. Een taak wel. Als een dagstart combineert met een dagafsluiting heb je waterdichte routines die zorgen dat je systeem actueel blijft. Als je dit niet doet vertrouw als snel niet meer op je systeem omdat het niet meer klopt en je motivatie om het bij te houden inzakt.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak