fbpx Skip to main content
Productiviteit

Doing the work

By 5 mei 2022mei 25th, 2022No Comments

Schrijven

opschrijven van todo's

Vorige maand probeerde ik de opzet voor een boek uit te werken. Ik had hoge verwachtingen. Dit lukt vast binnen een maand. Elke dag zou ik een Pomodoro lang schrijven, dat lukte aardig met hulp van Pomofocus.io Drie dagen lukt dat niet. Geen slechte score. Maar het resultaat mag er nog niet zijn. Ik heb een redelijk onsamenhangend betoog geschreven van ongeveer dertig pagina’s. lk loop aan tegen een gevalletje zelfoverschatting. Het gevolg is weerstand om elke dag weer even verder te schrijven.

Voordeel is wel dat ik bekend raak met mijn eigen smoezen om niet te gaan zitten en schrijven:

Smoezen

Geen zin

Vandaag komt het even niet uit

Morgen is beter

Het lukt niet

Het wordt niks

Schrijven is niks voor mij

Het is een onsamenhangend betoog

Hoe lang duurt dit nog

De gedachtenspinsels zijn eindeloos. Ik zou er bijna in gaan geloven. Maar ik ga lekker door met een tandje erbij. Minimaal een Pomodoro per dag, als de vibe er is meer. Vandaag is de vibe er zowaar en heb ik er twee gedaan. Met tegenspartelen, dat wel.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak