fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

Dagelijks flossen vormt een goede training voor je wilskracht en doorzettingsvermogen

By 15 januari 2014augustus 31st, 20212 Comments

flossen

Nadat ik controle heb gehad zegt mijn tandarts dat het gezond is voor mijn tanden om te flossen. Bij het dichtrekken van de deur bij de tandarts neem ik me braaf voor om netjes elke dag te gaan flossen. Elke keer mislukt dit voornemen. Na wat zelfonderzoek kom ik er achter dat de kunst van het flossen tussen je oren zit.

Motivatie

Het lijkt makkelijk om elke dag te flossen. De twee minuten die dit werkje in beslag nemen moet ik toch op kunnen brengen. Maar na een paar dagen vergeet ik om na het tandenpoetsen te beginnen met flossen. Als ik in bed lig en bedenk dat ik het flossen vergeten ben, is het te laat. Dan is de moeite om op te staan en het alsnog te doen te veel. Nadat ik het flossen enkele keren vergeten ben wordt de motivatie minder en het voornemen verdwijnt langzaam naar een donker kamertje in mijn hoofd, naast alle andere goede voornemens die ik niet weet vol te houden. Als ik weer naar de tandarts moet voor controle voel ik me schuldig omdat ik het flossen weer niet heb weten vol te houden.

Wilskracht en doorzettingsvermogen

Maar het kan ook anders. Door de bewustwording dat deze kleine dagelijkse handelingen een mooie uitdaging vormen voor het trainen van je wilskracht en doorzettingsvermogen ontstaat een nieuwe dimensie. Juist deze kleine dagelijkse handelingen in je leven bepalen of je ook grotere dingen in je leven voor elkaar krijgt. Door dit besef lukt het de afgelopen drie maanden wel en flos ik elke dag na het tandenpoetsen mijn tanden. Een kleine overwinning op mezelf. Een kleine overwinning met grote mogelijkheden om deze zelfdiscipline ook op andere gebieden in te zetten.

Enkele tips voor de beginnende flosser:

  • Zie het flossen als een training van je wilskracht en je doorzettingsvermogen
  • Als je het flossen een dag vergeet, geef niet op probeer het de volgende dag weer
  • Probeer, terwijl je flost,  je aandacht bij het flossen te houden
  • Merk je eigen ongeduld op bij het gefriemel met het flosdraadje
  • Probeer elke tand eens bewust te flossen
  • Geniet van je eigen discipline om het flossen vol te houden
  • Begin eens met een 30 day challenge om jezelf deze discipline aan te leren en stel jezelf een beloning in het vooruitzicht als het lukt

 

 

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

2 Comments

× Maak een belafspraak