fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#137 Beginnen met slimme afspeellijsten

By 24 maart 2021augustus 31st, 2021No Comments
slimme afspeellijsten

Zin maken

Ik ben weer eens te vroeg wakker. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik een nuchtere workout zou doen. Geen zin. Zin maken? Werk niet. Ik zet mijn zelf gebouwde BOOST lijst aan op Spotify. Mama Said Knock You Out van LL Cool J knalt uit het matige telefoonspeakertje. Binnen 10 seconden heb ik zin om de deur open te schoppen en weg te rennen. Hoe komt deze radicale shift of mind? De juiste muziek helpt als geen ander middel om in een andere staat te komen. Begin simpel met slimme afspeellijsten te maken voor verschillende bezigheden. Spotify kan je helpen met een paar voorgefabriceerde lijsten die een goede start vormen.

Beginnen met slimme afspeellijsten

  • Maak verschillende slimme afspeellijsten voor verschillende bezigheden.
    Voor mij werken de volgende lijsten:
  • Rouleer regelmatig. Na verloop van tijd stoort het om dezelfde nummers te horen.

Achtergrond bij muziek voor je brein

Het aantal Beats Per Minute van muziek stimuleert een bepaald soort hersengolven. Doordat deze auditieve prikkels niet door de rationele mallemolen gaan werken ze snel op je gemoedstoestand. Dit maakt het makkelijk om de juiste bandbreedte op te zoeken om in ’the zone’ te komen. Regelmatig ben ik over- of onderprikkeld dan is terug- of opschakelen makkelijk met vast gereedschap in de vorm van een aantal afspeellijsten. Voor de echte believers zijn er Binaural beats die twee verschillden toonhoogten in je rechter- en linker laten horen. Je brein zou dit verschil in toonhoogte compenseren door een verschiltoon genereren die rust geeft. Blijkbaar is mijn brein onverschillig en werken deze voor mij niet. Doe mij maar slimme afspeellijsten met leuke muziek ?

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak