fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#64 Beginnen met de kruipende groei mindset

By 24 mei 2020augustus 31st, 2021No Comments

Geen groeistuipen maar kruipende groei

kruipende groei

Het liefst wil ik resultaat. Zo snel mogelijk. Mijn snelste 10K lopen, een nieuwe toptijd op een triathlon. 1000 bezoekers per dag op de website. Joe name it. Hoe harder ik snelle successen wil, des te teleurstellender (hmm is dat een woord?) de dagen zijn dat ik dit allemaal niet lijk te halen. Niet happy met mezelf. Stress. Vooral aan het eind van een prutsdag zak ik weg in een ontevreden gemopper op mezelf. Ik geniet niet van marginale vooruitgang. Beter dus om comfortabel te worden met het nieuwe normaal: kruipende groei (zoals we in deze Corona crisis allemaal moeten doen). Misschien niet zo sexy als booming business. Maar wel lekker rustig en steady. Geen stress. Kleine stapjes. Elke dag genieten. Grote kans dat de resultaten op de lange termijn groeispurts overstijgen.

Beginnen met kruipen

  • Knip doelen op in dagelijkse routines
  • Maak dagelijkse doelen zo klein dat ze altijd lukken. 1 minuut mediteren in plaats van 20 minuten. 1 pagina lezen in plaats van een 50 pagina’s.
  • Vier elke dag als je deze kleine doelen haalt. Yeeeh! Heel belangrijk om dit ook ├ęcht te doen en voelen. Je verandert het best als je je goed voelt.
  • Maak elke dag je dagelijkse doelen iets groter en blijf dit rustig doen.
  • Gevorderd: ga eens een pittige uitdaging met jezelf aan om jezelf 30 Dagen flink te testen op gedragsverandering.
  • Pro: Leg een systeem aan om je voortgang bij te houden en uit te bouwen.

Achtergrond bij overspannen groei

Het is mens eigen om overal en altijd te denken in groei. En wel het liefst zo hard en snel mogelijk. Anders is het niet ‘leuk’. Op de lange termijn is dit geen houdbaar model. Om maar even moralistisch af te sluiten: momenteel lopen we wereldwijd tegen de problemen aan die te maken hebben met het feit dat we decennia lang op nietsontziende groei hebben gestuurd. Over alle mogelijke grenzen. En erger nog, daarbij zijn we verleerd om te genieten van simpele kleine dingen. Met een kruipende groei ‘mindset’ (buzzword bingo 100pt) worden juist die kleine overwinningen zichtbaar.

Wat doe jij om te genieten van kleine simpele groei?
Laat het weten in de comments

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak