fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#156 Beginnen met kikkers slikken

By 8 juni 2021augustus 31st, 2021No Comments

Eet elke dag minimaal één kikker

slik de kikker

Waar zal ik eens mee beginnen vandaag? Mijn muis glijdt langzaam naar de inbox. Net op het laatste moment besluit ik niet te klikken. Als ik mijn mailbox open weet ik zeker dat mijn hoofd vol loopt. Dan mis ik de mentale energie om andere dingen gedaan te krijgen. Gedwee begin ik met het schrijven van deze blogpost. Beginnen is niet makkelijk maar als ik eenmaal begin loopt het wel. Door elke dag te beginnen met één moeilijke taak die belangrijk is voor de lange termijn eet je éérst de kikker. De kikker is de taak die je de meeste energie kost en waar je tegenop ziet. Voordeel: na een uur is deze blogpost klaar en is mijn dag al een succes. Helemaal pro is vóór elke leuke taak even een kikker weg te slikken.

Starten met kikkers slikken

  • Begin eerst met één kikker elke ochtend. Lijn een pittige taak op die maximaal een half uur duurt.
  • Open NIET je inbox eerst (moeilijk)
  • Vreet die kikker op en ‘beloon’ jezelf met een leuke taak of van mijn part een kopje koffie
  • Ervaar het prettig gevoel dat je de pup in je hoofd aan het opvoeden door hem een koekje te geven als hij braaf doet.
  • Pro: slik gedurende de dag door nog een paar kikkers door deze op te lijn vóór taken waar je geen zin in hebt.

Achtergrond bij kikkers slikken

Als je een uitsteller bent in hart en nieren moet je alles aangrijpen om een motivatieboostje te genereren. Door bewust hard work af te wisselen met kikkers lukt het om alles sneller gedaan te krijgen. Eigenlijk hou je brein een beetje voor de gek door een dopamine shot uit te stellen. Hierdoor loopt de spanning op en kom je uit je hoofd en in beweging.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak