fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#172 Beginnen met Kanban

By 27 augustus 2021augustus 31st, 2021No Comments
kanban

Waar te beginnen?

Ik ben bezig met het vertalen van mijn website. Hoe pak ik dat stap voor stap aan? Geen idee want ik weet niet welke actie eerst komt. Alles lijkt afhankelijk van alles. En de prioriteiten wisselen constant. Hiervoor volstaat niet een lineaire planning met een set taken. Wat wél werkt is een Kanban board. Kanban is visuele weergave van de flow van je taken in kolommen. Nu wordt het makkelijk om overzicht te houden en schuivende prioriteiten te verwerken. Een nieuwe toevoeging in Todoist is ‘als bord’ weergeven. Ideaal voor projecten die een Kanban aanpak nodig hebben.

Beginnen met Kanban

  • Kies een takenmanger die Kanban borden ondersteunt. Trello is je beste vriend voor het werken in teams. Todoist werkt het best voor simpele persoonlijke Kanban borden.
  • Maak drie kolommen: Backlog, Doing, Done.
  • Dump al je ideeën in de vorm van losse taken in de Backlog kolom.
  • Begin met het ’trekken’ van een taak/kaart vanuit de Backlog kolom naar de Doing kolom (maximaal 1 tot 3 tegelijk!).
  • Als een taak afgerond is sleep ‘m naar Done

Achtergrond

Kanban komt, hoe kan het ook anders, uit Japan. Kan (Visueel) en Ban (Kaart of Bord). Het werd ontwikkeld bij Toyota om productie te stroomlijnen. Omdat taken op kaartjes of boarden worden geplaatst wordt het proces visueel. Dat is voor creatieve geesten een makkelijke manier om structuur te overzien. Tevens biedt de backlog een mooie mogelijkheid om al je ideeën in te dumpen. Wat voorkomt dat je aan alles tegelijk begint en in een multitask spagaat belandt.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak