fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#133 Beginnen met een buikademhaling

By 12 maart 2021augustus 31st, 2021No Comments

Stress ademhaling

buikademhaling

Bij het afrekenen van een volle kar met boodschappen scant de kassière sneller dan ik kan inpakken. Stressmomentje. Gehaast pak ik snel de boodschappen in mijn tas en tussendoor reken ik af. Na het afrekenen loop ik de winkel uit. Als ik een keer lang uitadem voel ik mijn middenrif een paar centimeter zakken. Door even bewust te ontspannen vloeit de stress weg. Stress slaat onbewust aan op het aanspannen van het middenrif, waardoor een rusige ademhaling verstoord raakt. Door veel te oefenen met ontspannen van het middenrif aan de hand een buikademhaling lukt het om van standje stress naar standje rust te komen. Begin simpel en makkelijk met het trainen van een buikademhaling.

Beginnen met een buikademhaling

  • Bij het inademen probeer je navel naar buiten te duwen
  • Adem lang uit het pauzeer een paar seconden totdat je een een impuls voelt om in te ademen (als je veel oefent komt deze impuls steeds later)
  • Check op drukke momenten in je dag eens hoe je ademhaling verloopt. Probeer deze vervolgens men een paar buikademhalingen te ontspannen.
  • Pro tip: leer mediteren om elke dag te werken aan een betere ademhaling

Achtergrond bij een buikademhaling

We hebben nooit een cursus ademhalen gehad. Toch zou dat niet zo’n slecht idee zijn. De ademhaling is het enige handvat om op bewuste manier je stressnivo naar beneden te krijgen. Door stress ga je onbewust sneller ademen en je middenrif komt onder spanning te staan. Alles om je klaar te maken voor het gevecht van de eeuw. Als kantoortijger hoef je niet elke dag de ring in dus kan je ook wat rustiger ademen. Het aanleren van een goede buikademhaling is dé manier om van standje paniek weer tot standje rust te komen. Een rustige ademhaling stimuleert het parasympatische zenuwstelsel wat er weer voor zorgt dat ook een gitige hormoonspiegel weer tot rust komt. Het vergt veel oefenen om deze vaardigheid aan te leren. Dus begin NU met de gratis cursus 30 dagen mediteren zodat je over een maand weet hoe dit werkt.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak