fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#131 Beginnen met de Maui Habit

By 3 maart 2021augustus 31st, 2021No Comments

Hello World

Maui habit

Ik word wakker na een nachtje slecht slapen. Mijn gedachten wilden zich niet overgeven. Ik voel me slecht. Als ik niet oppas houdt deze gemoedstoestand de hele dag aan. Ik trek de gordijnen open en ga op het balkon staan. Ik groet de wereld en zeg tegen mezelf dat het een prima dag wordt waarbij ik mijn armen in de lucht steek. Los van het feit of dit waarheid wordt helpt deze routine me elke dag om een paar seconden een positieve houding voor de komende dag aan te nemen. Nu ik dit een paar jaar doe is het een vast ritueel dat ook in de donkere dagen helpt om overeind te blijven. Begin met je eigen Maui Habit ritueel dat houvast geeft om een dag positief te benaderen.

Beginnen met de Maui Habit

  • Kies een trigger die je helpt herinneren aan het uitvoeren van de Maui Habit. Voor mij is dat als ik de gordijnen opentrek.
  • Kies een letterlijke tekst die je helpt om jezelf elke dag positief te stemmen. Voor mij is dat: Dit wordt een geweldige dag.
  • Kies een gebaar dat je maakt om deze gedachte te ondersteunen. Voor mij is dat dat ik mijn amen in de lucht steek. Een fysieke uiting is belangrijk omdat het anders alleen een ding in je hoofd blijft.
  • Voer de Maui Habit elke dag uit en maar het onderdeel van je ochtendroutine.

Achtergrond bij de Maui Habit

De Maui Habit is bedacht door BJ Fogg, master of Tiny Habits. Simpel en mooi. Het werkt omdat er door de herhaling een patroon in je brein ontstaat dat je een paar seconde uit je bestaande gedachtegang haalt. Een positieve affirmatie maakt de kans groter wordt dat je dag ook écht positief verloopt. (helaas garantie tot aan de deur 😉 Het oefenen van nieuwe patronen in je brein geeft de mogelijkheid om anders te leren denken. Dit zal niet na een paar keer lukken. Maar als je rustig blijft oefenen komen andere inzichten vanzelf.

Wat is jouw Maui habit, laat het weten in de comments!

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak