fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#43 Stoppen met het zoeken naar passie in je werk

By 17 maart 2020augustus 31st, 2021One Comment
passie

Weer je passie niet gevonden vandaag? Vreemd. Na 48 jaar heb ik het ook nog steeds niet gevonden. Ik ben gestopt met zoeken. Wat een bevrijding. De constante onrust dat ik iets moet zoeken is weg. Een grote focus op het volgen van je passie (job coach gezwets) blokkeert. Voor het beginnen van iets nieuws is het kul om je passie te volgen. De passie is er namelijk nog niet, het is nieuw… Het zoeken naar passie is zoiets als het delen door 0. Je blijft in je hoofd zitten en er gebeurt niks. Stop met het zoeken en ga doen, lezen, kijken en voelen.

Tips voor het stoppen met zoeken naar passie

  • Blijf niet rondklikken op internet, daar ga je het zeker niet vinden. Je ervaart nog meer stress van mensen die doen of ze het allemaal wel weten.
  • Doe dingen die je nu al leuk vindt in je leven of werk meer en intenser
  • Als je ontevreden ben over je leven of werk zie deze wrijving als brandstof om nieuwe dingen te leren. Wat ga je doen om deze wrijving te gebruiken?
  • Ruim je huis/digitale omgeving op. Tijdens het opruimen gaat je brein in de contemplatie modus. Er ontstaat ruimte. Ruimte voor nieuwe dingen. Je komt tijdens het opruimen ook dingen tegen die je energie geven.
  • Ga naar buiten de natuur in. Rust geef ruimte om nieuwe ideeën te krijgen.

Achtergrond

Iedereen lijkt het te vinden, maar jij niet. Door de overdaad van informatie online blijf je zoeken. Elke nieuwe site is weer beter dan de vorige. Deze illusie maakt dat je blijft zoeken. In plaats van kijken wat er onder je neus gebeurt. Beter dan Theo Compernolle kan ik het natuurlijk niet verwoorden.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak