fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#162 Starten met genoeg

By 2 juli 2021augustus 31st, 2021No Comments

Het is nooit genoeg

Het is nooit genoeg. Niet genoeg gedaan. Niet goed genoeg. Niet ver genoeg gefietst. Niet hard genoeg gelopen. Niet genoeg gelezen. Heel veel ‘niet genoegs’ komen dagelijks in mijn gedachten voorbij. Rupsje nooit genoeg is meestal draakje nooit genoeg. Steeds vaker probeer ik eens te stoppen als het ‘genoeg’ is. Niet perfect maar genoeg. Moeilijk maar het geeft voldoening en rust. Stoppen met werken als het goed genoeg is. De laptop dicht om drie uur. Door mezelf van het haakje te halen hoeft het allemaal net zo hard en ver. Ik ben niet wat ik doe. Genoeg is prima. Beter voor mezelf en de wereld om mij heen.

Vragen voor genoeg

  • Wat is goed genoeg?
  • Wat is lang genoeg?
  • Wat is snel genoeg?
  • wat is hard genoeg?

Achtergrond bij niet genoeg

Onze natuurlijke bias is dat het nooit genoeg is. Meer lijkt altijd beter. Handig als je aan het overleven bent. Niet handig als je alles al hebt. Dan kun je waarschijk met veel minder. Minder tijd verspillen achter je laptop. Minder taken aftikken op een dag. Minder in je agenda proppen. Meer ruimte overhouden om gewoon maar eens tevreden voor je uit te staren. Als je altijd streeft naar meer, groter en beter ben je nooit op een plek waar het genoeg is. Zonde als je dagen voorbij vliegen en je bent nooit waar je wil zijn.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak