fbpx Skip to main content
Productiviteit

Whatsapp hacks om te voorkomen dat je horendol wordt

Te vaak checken leidt tot Monkeymind

Het geluk in mijn dag lijkt omgekeerd evenredig met hoe vaak ik Whatsapp check. Als ik elk onbewaakt ongeblik even gluur of er nog nieuw apps zijn is dat vaak een veeg teken van een monkey mind. In mijn hoofd gaan gedachten rond over waarom iemand wel of niet terug appt rond. Hoe stap je uit deze verslavende loop en gebruik je Whatsapp functioneel zonder je overloaded raakt? Door een paar simpele Whatsapp hacks en wat aanpassingen in je gedrag is het prima mogelijk om je gebruik te normaliseren.

Whatsapp hacks

Gekmakend

De routine van het continu checken hebben we ons zelf aangeleerd. Het ‘meer’ hormoon dopamine dat vrijkomt bij de gedachte aan nieuwe apps maakt dat we een verlangen naar de spanning van nieuwe berichten. Met als resultaat dat je gesprekken hebt met twintig mensen tegelijk. (probeer dat eens in het echte leven). Daar is je brein niet voor gemaakt. Het evolutionaire kuddegedrag maakt dat het belangrijk lijkt om constant te checken, maar dat is het niet.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak