fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

Waarom je geen mail wil lezen op je telefoon

Hoe raak je druk in je hoofd

In de avond check ik uit gewoonte nog even mijn mail op mijn telefoon. Dan lees ik een mail die mijn irritatie triggert. Er ontstaat een maalstroom aan gedachten. Nu zit het in mijn kop en gaat niet meer weg. Als gevolg hiervan slaap ik slecht en ben ik de volgende dag gaar. Vaak is het beter om dingen niet te weten als je er op dat moment niet zo veel mee kan. Mail lezen op je telefoon resulteert bijna altijd in dit soort situaties. Je leest een mail in de rij voor de kassa waar je wat mee moet maar je kan er op dat moment niks mee. Wees slimmer dan je eigen impulsiviteit en stop met het lezen van mail op je telefoon. Het zal tijdelijk even wat extra FOMO geven maar uiteindelijk wordt je er veel rustiger van.

Tips voor het configureren van je telefoon

  • Verwijder de mail app van je startscherm
  • Verwijder de snelkoppeling zodat je de app moet opzoeken (voorkomt argeloos aanklikken)
  • Kies vaste momenten dat je mail vewerkt op een PC zodat het sneller gaat en minder stressbelasting geeft

Afkicken

FOMO maakt dat je altijd het gevoel hebt dat je even moet kijken er nog wat belangrijk nieuws in je inbox valt. Daarnaast leeft het idee dat we overal snel op moeten antwoorden omdat we anderen anders laten wachten. Als je altijd bezig bent met de ad hoc prioriteiten van anderen kom je zelf nooit toe aan hetgeen je zelf wil doen. De extra continue stressbelasting die komt kijken bij het frequent checken van mail op je telefoon kan je voorkomen. Je moet er wel wat voor laten 😉

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak