fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#154 Stoppen met Instagram

By 2 juni 2021augustus 31st, 2021No Comments
Stoppen Instagram

Na een maandje wil je zonder

De 30 dagen zonder Instagram zitten er op. Na de eerste week is de dagelijkse drang om even te kijken weg. Geen gedachten meer om bij elke leuke situatie een foto voor Instagram te maken. Heerlijk rustig. De onrust van FOMO maakt plaats voor de rust van JOMO. Stoppen met instagram, de voordelen op een rijtje:

  • Minder overload aan informatie die mijn, toch al onrustige breintje, overprikkelt
  • Geen ervaringen van anderen waardoor ik mezelf minder leuk vind dan de buitenkant van een ander
  • Geen drang meer om te leuke foto’s of artikelen te delen
  • Meer tijd en aandacht over voor dingen die écht belangrijk zijn

Stoppen met Instagram

  • Probeer het eens 30 dagen om te kijken wat stoppen met Instagram oplevert
  • Merk op hoe ‘verslaafd’ je bent aan ‘bingescrollen
  • Ga naar deze pagina (goed verstopt..)
  • Just do it ?
  • Enjoy the JOMO

De kosten van Instagram

Mijn aandacht is het meest kostbare dat ik heb. Met regelmatig gebruik van Instagram wordt mijn aandacht versnipperd. Dure procecssor cycles van mijn brein die verbruikt worden door Instagram. Zonde van mijn kostbare aandacht. De aandacht die ik aan Instagram besteed kan ik niet aan andere dingen besteden. De verdovende en zuigende werking van Instagram zorgt ervoor dat je langzaam je gedrag afstemt op Instagram. Als the Zuck deze gevangen aandacht ook nog eens in stukjes verkoopt en eigenlijk zelf geen benul heeft van échte menselijke interactie is het niet te vatten dat we de hele dag aan het bingescrollen zijn. Wil je ook stoppen met Facebook kijk dan hier naar de blogpost over 30 dagen zonder Facebook.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak