fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#100 Stoppen met crap in crap out

By 10 november 2020augustus 31st, 2021No Comments

Het consumeren van troep

Afgelopen weken waren weer aardig gek als het gaat om ‘nieuws’ over #Trump en #Corona. Het is bijna een dagtaak om het bij te houden. Ook soort van verslavend om nieuwe berichten te consumeren. De talkshows zitten vol met Deskundologen met weer een nieuwe mening. Na een ‘spraakmakende’ Jinek lult iedereen elkaar weer na. Alle overdaad aan input is een mooi voorbeeld van crap in crap out. Een term afkomstig uit de software ontwikkeling waarbij wordt gesteld dat als je slechte data invoert in een functie er ook troep uit komt. Om de metafoor even door te trekken in mijn mijn brein zit ook een CPU die functies worden uitvoert (implusen verwerken). Als ik mijn brein de hele dag voer met onzin, niet zo raar dag er ook onzin uitkomt. Door te stoppen met crap invoer kun je ruimte en tijd maken voor belangrijke dingen die je wél wil voeren aan je brein. Een paar simpele gedragsinterventies voor minder crap in.

Stoppen met crap in

  • Vervang de dagelijkse nieuwsradio door leuke podcasts. Ik ben net afgekickt van BNR radio in de ochtend tijdens het ontbijt klaar maken en geniet van leuke nieuwe podcast die me veel meer brengen.
  • Stop met kijken van Talkshows met deskundologen. TV is oldskool vermaak.
  • Stop met het lezen van crappy newssites. Als je werktijd aan het verklooien bent door een nieuwssite verslaving is de Go Fucking Work plugin een uitkomst.
  • Stop met bingescrolling op aSociale Media.
  • Als je veel last hebt van nieuws-FOMO: limiteer je nieuwsgaring tot een korte periode op vast tijdstip op je dag. Bij mij is 5 minuten rond de lunch genoeg om te zien dat de wereld nog draait.

Achtergrond bij Crap in Crap out

Als gevolg van infobestias slurpen we via media de hele dag nieuwe input op. Als je niet kieskeurig bent in wat je opneemt slurp je zo maar onzin op. Als er veel onzin in je brein heen en weer stuitert is dat zonde van de capaciteit van je brein. Er is zo veel mooie content te vinden waar je veel van kan leren dat je op de lange termijn veel meer oplevert dan elke dag crap nieuws over de nieuwste media hype.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak