fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#121 Stoppen met binge-watching

By 27 januari 2021augustus 31st, 2021No Comments

Nog eentje dan

binge-watching

Ik zit met de kinderen gezellig op de bank een aflevering van good old Friends te kijken. Na een aflevering start automatisch de volgende aflevering. Nou nog eentje dan. Na deze aflevering zeg ik dat het mooi is en dat we naar bed gaan. Nog eeeeeeeeeeeeeeeeeeeentje?!! Nee, uit. Slapen. Binge-watching is dé wereldwijde nummer één tijd verspiller geworden naast binge scrolling. Nog even: tijd is waardevoller dan geld. Het is namelijk een middel dat je niet meer kan aanvullen. Door autoplay standaard aan te zetten raken gebruikers zelfcontrole kwijt en worden in het zwarte gat van tijd gezogen. Begin simpel en makkelijk en herstel de controle over je kijkgedrag.

Stoppen met binge-watching

Achtergrond bij binge-watching

Een open deur. Maar toch: binge-watching is vooral aantrekkelijk voor de Netflixen van deze wereld die jou verslaafd willen houden. In de moordende concurrentie met Disney, Hulu en what have you is alles geoorloofd. Door autoplay standaard aan te zetten is er geen sprake meer van een bewuste keuze om nog een aflevering te kijken. Als afleveringen dan ook nog vol zitten met cliffhangers vormt dit samen crack voor je brein. De ‘ontspanning’ van het kijken lijkt meer op verdoving voor de pijn van je echte leven. Stap uit de loop en kies bewust voor ontspanning en (inspanning).

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak