fbpx Skip to main content
Productiviteit

Staycation is here to stay

Staycation wat was dat ook weer?

staycation

Tijdens de corona crisis was de staycation de nieuwe hip. Een vakantie thuis doorbrengen. Een beetje rommelen in huis, leuke dingen in de buurt doen waar je anders nooit tijd voor hebt. Hoe snel kan het sentiment weer omslaan. Iedereen springt weer in het vliegtuig. Schiphol is een slagveld. De Route du Soleil staat weer ramvol. In Amsterdam schuifelen de corpulente getatoeƫerde stromen toeristen weer over de wallen. De eerste drie weken van de vakantie heb ik een staycation. Lekker rustig, niks moet. Soms een beetje saai, maar ook dat is leerzaam. Eigenlijk wil ik het hele jaar het staycation gevoel wel vasthouden. Dus niet meer work hard, play hard. Maar work less and play more.

Staycation gevoel vasthouden

Vacantie van vakantie

Vakantie komt van Latijnse vacare, dat staat voor leeg of vrij zijn. Het lijkt er op of we door de (digitale) versnelling van het leven in ons gewone leven zelden meer leeg zijn of een gevoel van vrijheid hebben. Dan kan je twee dingen doen. Heel ver, hard en duur op vakantie gaan om te herstellen van je drukke leven of wat vakantie in je dagelijkse leven inpassen. De laatste oplossing vergt waarschijnlijk de meeste gedragsverandering maar het maakt wel dat je veel vaker een vakantie momentje ervaart.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak