fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#52 Start met het trainen van routine

By 27 april 2020augustus 31st, 20214 Comments

Start met het trainen van routine

Toch maar een avondje Netflixen in plaats van een rondje hardlopen? Grote kans dat je hardlooproutine niet consistent is. Bij een onregelmatige inspanning kost het veel wilskracht en goed onderhandelen met jezelf om je er aan te houden. Dit kan makkelijker als je éérst werkt aan een consistente routine voor de lange termijn en dán pas de hemel gaat bestormen. Als je gewend bent aan een routine gaat de beslissing om te gaan hardlopen automatisch. Lees hier hoe je begint met het trainen van routine.

Begin met het trainen van routine

  • Start met het bepalen van de frequentie waarop je iets wil gaan doen. Bv 3 keer per week hardlopen
  • Kies vaste dagen waarop je de activiteit gaat doen en zet deze ook in je agenda. Een afspraak met jezelf is ook een afspraak 😉
  • Begin met een lage inspanning per keer. Zo voorkom je dat je tegen je eigen schema gaat opzien.
  • Maak dit schema niet onderhandelbaar voor jezelf. Als je in het begin gaat onderhandelen verlies je en wordt het Netflixen.

Achtergrond bij van routine

Bij het beginnen van iets dat mentale of fysieke inspanning kost ontstaat wrijving. Ons brein gaat spinnen en maakt je wijs dat je geen zin hebt. Het omzetten van elk idee in actie is daardoor lastig. Door in lijn te werken met je brein wordt het makkelijker. Klein en simpel beginnen en werken aan vaste patronen in je brein die er voor zorgen dat je routine consistent wordt. Een bekende vuistregel is dat het tot 21 dagen duurt tot een routine ingeslepen is. Echter onderzoek laat zien dat dit eerder 2 maanden duurt.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak