fbpx Skip to main content
Productiviteit

Kies een werkplek die werkt

Werken in de Coffee Company

Vanochtend heb ik moeite om op gang te komen. Ik heb matig geslapen en mijn hoofd voelt wattig. Hierdoor kost het me veel moeite om concentratie op te brengen voor het schrijven van een blogpost. Als ik thuis aan de keukentafel zit, komt er niks van het schrijven terecht. Dan is de koelkast te dicht bij en de klusjes in huis gapen me aan. Hierdoor is de verleiding om een klusje te gaan doen groot, omdat dit makkelijker is dan de moeite die het kost om te beginnen met schrijven. Als ik bij de Coffee Company om de hoek ga zitten lukt het veel makkelijker om te beginnen met schrijven. Het was lange tijd een onbewuste keuze om deze plek op te zoeken om in de juiste modus te komen om te beginnen, maar inmiddels is het een vaste routine geworden.

Wat zijn de factoren die maken dat focussen op een moeilijke klus daar wel werkt?

Achtergrondgeluiden

Het feit dat om me heen een prettige ruis van geluid is van pratende mensen en de stomende espressomachine maakt dat het niet te stil is. Ik heb een noise canceling koptelefoon op zonder muziek, dit haalt de scherpe randjes van de geluiden er af. Als mijn focus goed is hoor ik de geluiden niet, dat is een mooie graadmeter om te zien of ik goed aan het werk ben. Wil je zelf je achtergrond ruis samenstellen dan is Noisly een leuke app.

Visuele accountability

Het feit dat er ook veel andere mensen aan het werk zijn op de laptop maakt dat er een sociale prikkel is om ook aan de slag te gaan. Soms is het leuk om met een schuin oog te kijken wat het uitstelgedrag van anderen is. Er wordt veel ge-instagram-d en sommigen zijn druk met Whatsapp via de browser of het beantwoorden van chatberichten via Teams. Als je op zoek bent naar online accountability dan is Focus Mate een leuke app waarbij je via een video stream verbonden bent met een online accountability partner.

Focus op één ding

Het feit dat ik op een plek zit waar ik maar één ding kan doen, maakt dat ik ook dat ene ding doe. In de Coffee Company ga ik niet aan de slag met privacy gevoelige taken zoals het doen van betalingen via de bankapp. Er zijn geen klusjes zoals het opvouwen van de was die met aanstaren wanneer zij nou een keer aan bod komen.

Belonen werkt

De beloning om te starten en om iets af te ronden bestaat uit een kop goede cafeïne vrije koffie met havermelk (extra hipster punten). Starten is makkelijk als er iets is waarmee je jezelf kan belonen om te starten. Het principe van de uitgestelde beloning maakt dat ik doorzet om de blogpost af te ronden. Is het dan niet prijzig om al het schrijfwerk te doen met dure koffie? Nou, het is goedkoper dan de huur van een dure werkplek die niet werkt.

Zo probeer ik voor elke klus de juiste plek en de juiste tijd te kiezen.

Hulp nodig?

Heb je moeite om te starten met werken of hardnekkig uitstelgedrag?
Maak een belafspraak om te kijken of online coaching wat voor jou is.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak