fbpx Skip to main content
Productiviteit

Een demo van spraakgestuurd typen met een vleugje Chat GPT

Welkom op de speelse zijde van Habitsatwork.nl, waar we niet alleen praten over productiviteit, maar ook een vleugje humor toevoegen aan de werkweek. Vandaag duiken we in de wereld van spraakgestuurd typen, want laten we eerlijk zijn, wie heeft er tijd om urenlang te typen als je het ook gewoon kunt zeggen?

Dus, hier zit ik dan, deze blog te dicteren via Google Chrome. Het is net alsof ik mijn eigen assistent ben, zonder de luxe van koffie halen. De spraakgestuurde typetools worden steeds beter, en eerlijk gezegd, het voelt alsof ik de toekomst binnenpraat.

Ik kan zelfs met interpunctie spelen, alsof ik een dirigent ben van een symfonie van zinnen. “Een punt hier, een komma daar,” en voilĂ , mijn tekst is netjes getransformeerd. Na dit meesterwerk ga ik het nog even laten finetunen door Chat GPT. Want laten we eerlijk zijn, zelfs de beste kunstenaars hebben een beetje redactionele magie nodig.

En laten we niet vergeten hoe mijn telefoon nu een soort persoonlijke stenograaf is geworden dankzij Google Assistant. Ik tik gewoon op dat magische icoontje en mijn langdradige WhatsApp-berichten worden als bij toverslag getypt. Het bespaart me zoveel tijd dat ik me afvraag waarom ik dit niet eerder heb ontdekt.

Ook in de Microsoft 365 Suite hebben ze de memo gekregen over spraakgestuurd typen. Dus als je niet bepaald een sneltoetsninja bent, klik gewoon op dat schattige icoontje in Outlook en laat de woorden vloeien. In een rustige ruimte, welteverstaan, tenzij je collega’s klaar zijn voor een gratis comedyshow.

Voor de Google-liefhebbers onder ons: vergeet niet dat je Chrome moet gebruiken om dat spraakicoon te laten stralen in al je apps. Geen zorgen, ik zal je niet vermoeien met een complete handleiding. Gewoon proberen en ontdekken, dat is het devies.

Dus daar heb je het, dit spraakgestuurde blog kostte me ongeveer 2 minuten om te ’typen’. Dat is minder tijd dan het duurt om een goede kop koffie te zetten.

Links om het zelf eens te proberen:
Dictate in Microsoft 365
Type with your voice in Google Docs (betaalde versie)
Type with your voice in Android
Chat GPT om de tekst te editen

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak