fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#3 Concentratie trainen

By 28 februari 2019augustus 31st, 2021One Comment

Concentratie trainen en in de flow komen en blijven

Als je in de flow zit bij een taak die concentratie vergt hoe hou je die vast? Door alle vormen van afleiding door jezelf en van anderen weg te nemen. Dat is tegenwoordig met alle notificaties op je smartphone en onze verslaving aan media een uitdaging. Maar je kan je “concentratie trainen”.

Tips om concentratie op te bouwen

  • Zet alle notificaties op je telefoon uit. Merk op hoeveel rust dat geeft.
  • Sluit alle tabs en programma’s waar je niet mee bezig bent.
  • Werk op een plek waar je comfortabel zit, gebruik muziek die je helpt om geconcentreerd te raken, gebruik de Focus lijst van Spotify.
  • Begin klein met korte periodes ongestoord werken, bijvoorbeeld 10 minuten. Beloon jezelf een korte break als je klaar bent. Je bent een puppy aan het opvoeden.
  • Schrijf aandacht vragende gedachten kort op in een notitieblok dat je naast de computer legt. Ga vervolgens weer verder.
  • Weersta angst om van alles en nog wat te missen (FOMO). Waar je past ├ęcht bang van zou moeten worden is dat je een leven lijdt in dienst van je smartphone.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak