fbpx Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieProductiviteit

#127 Beginnen met een weekplanning

By 19 februari 2021augustus 31st, 2021No Comments
weekplanning

Plan your week and week your plan

Tijdens de weekly review op vrijdag lukt het goed om mijn week goed af te sluiten. Dit helpt om met een leeg hoofd het weekend in te gaan. Echter op zondag mis ik het overzicht van de komende week. Welke afspraken heb ik en wat moet er de komende week af? Verder wil ik ook mijn droomprojecten in gang houden. Als ik daar geen ruimte voor maak blijven het maar dromen. Met de weekplanning op zondag lukt het om de puntjes op te i te zeggen en mijn week te plannen. Niet op de minuut af. Maar het geeft veel rust als ik overzicht heb wat er de komende week staat te gebeuren. Begin simpel met een wekelijkse planroutine.

Beginnen met een wekelijkse planning

 • Maak in je agenda een wekelijks terugkerende afspraak op zondag en noem die ‘weekplanning’. Voor mij werk een half uur prima.
 • Maak een checklist in Todoist voor de onderdelen die je moet doorlopen. Zonder checklist vergeet je al gauw wat je moet plannen. Voor mij zijn dat:
  • Plannen sporten / ontspannen (Me time, first things first)
  • Plannen werk
  • Plannen boodschappen doen (anders stel ik het 10x uit)
  • Plannen activiteiten kids
  • Plannen Sociale activiteiten
 • Laat deze checklist ook wekelijks terugkomen in Todoist op zondag en werk deze checklist af tijdens de wekelijkse planning.
 • Begin met het inplannen van ontspannende dingen. Voor mij zijn dat o.a. de momenten dat ik ga sporten.
 • Plan je werk in blokken met een specifieke omschrijving. Voor mij werken blokken van max anderhalf uur prima. Als het langer raak ik vaak focus kwijt.
 • Plan ook vervelende klussen in zoals boodschappen doen 🙂

Achtergrond bij weekplanning

Weken vliegen voorbij. Als je grip wil houden op waar je tijd op stuk slaat moet je een week plannen. Zeker als je in je ook agenda wil kunnen zien waar je tijd hebt om te relaxen of niks te doen. Ruimte voor gaten. Dan komen de beste ideeën. Als het dit niet doet lopen je dagen en weken vol. Met het gevoel dat je alles tegelijk wil doen en nooit een moment hebt om lekker wat aan te klooien.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak