fbpx Skip to main content
ProductiviteitSporten

#80 Beginnen met een outdoor gym routine

By 23 juli 2020augustus 31st, 2021No Comments
Outdoor Gym

Slimmer werken aan een fitness routine

Tijdens de Corona crisis waren de sportscholen dicht. Iedereen was lekker buiten aan het sporten. Jaren heb ik in de sportschool krachttraining gedaan. Met als doel om mijn bovenlichaam fit te houden (naast veel duursporten dat vooral gezond is voor de beentjes en je hart). Het trainen in een muffe sportschool was nooit iets waar ik ‘zin’ in had. Het was meer een ‘moetje’. Een fitness maatje helpt om het leuker te maken. Maar echt leuk is het nooit geworden. De bevrediging zit hem vooral in je fit voelen. Maar het kan leuker. Tijdens de crisis heb ik de home-gym en de outdoor gym in het park ontdekt. Goedkoper, leuker en efficiënter. Een routine die beter bij mij past, zeker omdat ik ‘m ook in de ochtend kan uitvoeren. Wat een positief effect heeft op mijn energie van de rest van de dag.

Begin met een outdoor gym routine in de ochtend

  • Zoek een outdoor gym in de buurt waar je in een paar minuten naar toe kan rennen. In Amsterdam staan in de grote stadsparken Denfit gyms.
  • Maak een simpel plannetje voor een 15 min work out. Kies bijvoorbeeld 4 oefeningen die je elk 3 keer doet met 10 herhalingen.
  • Timing: Plan de workout vóór je onbijt voor een magische start van je dag.
  • Herhaling: Doe deze workout om de dag en wissel deze af met wat cardio werk zoals hardlopen, zwemmen of fietsen.

Achtergrond bij een streetgym routine

Een sportschool routine was voor mij lastig om vol te houden. Motivatie laag en moeilijk om te doen. Volgens het G = M V H model is dat niet de beste combinatie. Daarnaast was ik ook vaak de hele avond kwijt: naar de sportschool rijden, sporten, douchen en terugrijden. Met een outdoor gym routine ga ik vaker maar ook iets minder intensief sporten. Ook heb ik zelden echt spierpijn. Niet het echte werk volgens de No Pain No Gain Hammy Halters die the Next Arnold willen worden. Maar dat hoeft van mij ook niet. Doe mij maar lean en mean met ook nog veel tijd en energie extra.

Wat is jouw slimme sportroutine?
Laat het weten in de comments.

365 stapjes om productiviteit te verbeteren

Deze tip is onderdeel van de reeks 365 stapjes om 37 keer productiever te worden. Heb je hulp nodig bij het aanleren van nieuwe routines? Plan dan een belafspraak dan bespreken we hoe samen kunnen werken aan nieuw gedrag.

Job Baart de la Faille

Ik ben een online coach die je helpt om slimmer te werken (en niet harder). Via online coaching help ik je om jouw eigen systeem en gedrag te ontwikkelen.

× Maak een belafspraak